Paulan Jooga & Hyvinvointi

Jooga

Paula & Jooga

Jooga on minulle erityisen rakas.

 

Olen nuorempana ollut lenkkipolkujen ja ryhmäliikuntojen suurkuluttaja. Mitä raskaampi, sen parempi. Kunnes eteen tuli se tilanne, ettei keho enää jaksanut jatkuvaa kuluttavaa liikuntaa. Elämässä oli monia kuormittavia tekijöitä ja ensimmäisen lapsen synnyttyä kaikki liikunta jäi elämästä. Kunnes yhtenä päivänä päätin kokeilla joogaa. Rakastuin välittömästi joogan tarjoamaan rauhaan, joka samalla toi uudella tavalla vahvuutta niin kehooni kuin mieleeni.

 

Päätös lähteä opiskelemaan joogaohjaajaksi oli suuri käännekohta elämässäni. Ensimmäistä kertaa elämässäni tiesin olevani täysin oikeassa paikassa.

 

Tunneillani kuulet usein minun sanovan: “Tee asento niin kuin se on sinun kehollesi hyvä.”. En halua että kukaan rikkoo itseään tunneillani, siksi kehon linjaukset katsomme aina yhdessä. Mutta lopulta se, miten syvälle liikkeeseen menet tai miten suurella liikeradalla teet, on sinun päätettävissä.

 

Minulle joogassa on tärkeää, että jokainen kokee onnistuvansa.

Mitä on jooga?

Monet hakevat joogasta rauhoittumista ja pientä hengähdystaukoa arjen kiireiden keskelle. Toisille taas jooga on fyysinen harjoitus, jolla pyritään vahvistamaan kehoa ja parantamaan kehonhallintaa. Ja kolmansille jooga on syväsukellus itseensä. Ihanaa joogassa on se, että voit muokata tunnista aina oman näköisesi ja tehdä harjoitus omaan olotilaasi sopivalla tavalla. Tunneilla keskitytään myös hengitykseen, mutta tärkeintä aina on se, että sinä hengität. Hengitys rytmittyy pikkuhiljaa liikkeiden tullessa tutuiksi.

Miten se vaikuttaa?

Jooga vaikuttaa meihin niin mielen tasolla kuin kehollisesti. Usein joogaajat kertovat nukkuvansa hyvin joogan jälkeen. Joogatessa hengitys rauhoittuu ja syvenee, syke laskee ja arjen aiheuttama stressi laantuu. Näillä on suora vaikutus yöuneen. Jooga rauhoittaa, mutta samalla se vahvistaa tuntien sisältäessä usein myös fyysisiä harjoitteita. Hetkeen pysähtyminen tarjoaa aina mahdollisuuden kuunnella mitä minulle kuuluu.

jooga_paula

Ajanvaraus

Voit varata itsellesi ajan hoitoon klikkaamalla allaolevaa laatikkoa.

Lähetä minulle viesti