Paulan Jooga & Hyvinvointi

Urheiluhieronta

hieronta
Urheiluhieronta

Olen nuorena harrastanut aktiivisesti liikuntaa ja kuormittanut kehoani paljon. Olen tehnyt sitä myös liikaa, jonka seurauksena rankat treenit vaihtuivat joogaan. Oman kokemuksen opettamana minulle on urheilijoiden ja aktiiviliikkujien kohdalla tärkeää rentouttaa niin kehoa kuin mieltä ja samalla kertoa, miten keho saadaan toimimaan niin, että harjoituksista saadaan paras mahdollinen hyöty irti. Treenaamisen ollessa tavoitteellista, nousee kehon kuuntelu ja sen viestien ymmärtäminen suureen arvoon. Paras lopputulos saavutetaan yhdessä valmentajan kanssa. Hieronnoissa otetaan huomioon kilpailukausi ja treenien ajankohdat sekä niiden kuormittavuus.

Mitä on urheiluhieronta?

Hieronnalla on suuri merkitys aktiiviliikkujan ja urheilijan lihashuollossa. Urheiluhieronnan tavoite on tilanteesta riippuen joko palauttaa kovan fyysisen rasituksen jälkeen tai aktivoida tulevaa harjoitusta varten.

 

Urheiluhieronnassa käytetään samoja otteita kuin klassisessa hieronnassa. Erona on se, että hieronnan pituus ja otteiden voimakkuus suhteutetaan harjoitus- ja kilpakauden vaatimuksiin.

Miten se vaikuttaa?

Urheiluhieronnalla pyritään valmistavan ja palauttavan vaikutuksen lisäksi ehkäisemään urheiluvammoja. Tärkeässä osassa on lihasten toimintaan vaikuttaminen niin, että fyysisen rasituksen sietokyky ja kehon suorituskyky paranee. Rentoutta unohtamatta.

hieronta

Ajanvaraus

Voit varata itsellesi ajan hoitoon klikkaamalla allaolevaa laatikkoa.

Lähetä minulle viesti